Kis segítség az oldal használatához

Az alábbiakban megpróbálom összegyűjteni a legfontosabb tudnivalókat az egyesületi honlap használatával kapcsolatban. Ha valakinek kérdése van, az a kapcsolat űrlapon (http://www.fenyvesvit.hu/feedback) keresztül felteheti.

Regisztráció, bejelentkezés, jelszóváltoztatás

Ahhoz, hogy valaki ne csak olvasgatni tudja a honlapot illetve, hogy a belső használatú anyagokat is elérje, regisztrálni kell az oldalon.

Ha valaki elfelejtette a jelszavát, azt a bal oldali belépés blokk alatt található Elfelejtett jelszó linkre kattintva pótolhatja. Ekkor a rendszer a regisztrációnál megadott email címre küld egy levelet, mely tartalmaz egy linket, amire kattintva (vagy a böngészőbe bemásolva) be lehet lépni. A belépés után egyből a felhasználó profil oldalára jutunk, ahol meg kell adni egy új jelszót, különben legközelebb megint nem tudunk majd belépni.

Tartalom létrehozása

A regisztrált felhasználók bejelentkezés után jogosultak mindenfélét írkálni a honlapra. Ezt a tartalom beküldése menüre kattintva tehetjük meg. A leggyakrabban használt tartalom típus az írás mely egy sima rövidhír, ami megjelenik az oldalon.

A létrehozott tartalmak kategóriákba szervezhetők. Jelenleg az oldalon két fő kategória van, melyekbe egyszerre be lehet sorolni a beküldött cikkeket: A Hírek és az Egyesület. Mindenki válassza ki a cikkhez leginkább illő kategóriát. Ha valaki szeretne még más kategóriákat, írja meg nekem, megcsináljuk.

Miután elkészültünk a cikk megírásával az Előnézet gombbal megtekinthetjük, milyen lett, a Beküldés gombbal pedig véglegesen elhelyezhetjük az oldalon.

Lehet szavazásokat is létrehozni, csak bátorítani tudok mindenkit, hogy aktívan vegyen részt a honlap szerkesztésében.

Levelező lista

Az egyesületi levelező lista a fenyvesvit (kukac) googlegroups.com címen üzemel. Ha valaki szeretne felkerülni - ami erősen ajánlott, hiszen ide is kikerülnek majd az értesítések, így könnyen visszakereshetők - küldjön egy levelet a fenyvesvit+subscribe@googlegroups.com címre. A jelentkezési kérelmet én hagyom jóvá (nyilván mindenkit jóvá fogok hagyni, csak a spammelés ellen kell) amikor legközelebb elolvasom a leveleimet ami általában 1-2 nap max.

A lista jelenlegi beállításai szerint a listára csak regisztrált tagok írhatnak levelet és csak ők böngészhetik a lista archívumát.

 

Ha valami kimaradt, jelezzétek légyszi!

Jó szelet!

Péntek Gábor

sfy39587f04