Balatonfenyvesi kikötő tervek (archív)

Balatonfenyvesen jelenleg nincs vitorláskikötő és az évek óta húzódó kikötőberuházás sikeres befejezésére nem sok esély látszik. A nemrég megváltoztatott hajózási szabályozás miatt saját kikötő nélkül a balatonfenyvesi vitorlázás és a Vitorlás Egyesület működése szinte ellehetetlenül.

Ezért egyesületünk a 2012. évi közgyűlésen úgy határozott, hogy saját kikötők építésébe kezd.

Mivel Balatonfenyves 7 km hosszan terül el a Balaton partján ezért célszerű több kisebb kikötőt létesíteni egy központi nagy helyett. Ez a megoldás költség oldalról is előnyösebb és egy kisebb 40-50 férőhelyes kikötőnek sokkal könnyebb helyet találni mint egy 160 férőhelyesnek.

Az egyesület vitorlás kikötő építésére az alábbi helyszíneket találta alkalmasnak:

  • Bakay nádas és a partvédelem közti csatorna
  • Fenyvesi csatorna közúti híd és torkolat közti szakasza
  • Galamb utca végén betemetett régi csónakkikötő
    • A kikötő előtt lévő nádas miatt a bejáró kialakítása aránytalanul nagy természetkárosítással járna, ezért ezt az egyesület elvetette.


View Balatonfenyvesi Vitorlás Egyesület in a larger map

Ezeken kívül szóba jöhet még a Csalogány strand előtt a Balaton medrében lévő szárazulat (sziget) déli oldala és a Fenyves–alsói strand környezetében található, erre alkalmas terület.

A kikötőkkel kapcsolatos javaslatokat a kikötővel foglalkozó fórumban beszéljük meg. Regisztráció után mindenki kifejtheti a véleményét, gondolatait a témával kapcsolatban.

A kikötővel kapcsolatos cikkeket a honlapon a kikötő kategóriában lehet megtekinteni.

 

sfy39587f04