Tiltakozás a kijelölt kikötőn kívül veszteglő hajókra vonatkozó jogszabályok ellen

Kedves Balatoni Vitorlázók!

Egyesületünk aláírásgyűjtésbe kezdett, melyben tiltakozunk a hajózási szabályok életszerűtlen és betarthatatlan megváltoztatásával szemben. Kérjük minél többen írjátok alá az alább letölthető tiltakozó ívet és küldjétek el levélben az egyesület címére:

8646 Balatonfenyves, Bethlen Gábor u. 5.

A támogatásokat előre is köszönjük!

"A balatonfenyvesi vitorlás- és horgásztársadalom felháborodással értesült a víziközlekedés rendjéről szóló 57/211 (XI.22) NFM  rendelet II. fejezet. 9.12 cikk 8. pontjában megfogalmazott  rendelezésről, amely kimondja: „ Kikötőn kívül veszteglő vízijárművön ügyeleti szolgálatot kell tartani, amelyet a vízijárművön kell teljesíten. Az ügyeleti szolgálat biztosításáért az üzemben tartó felel”

Alulírottak nem értenek egyet az idézett előírással, mert nem életszerű, nem hajtható végre, nyilvánvaló célja egy évtizedek óta kialakult állapot azonnali megszüntetése a Balatonon, többek kozött a kikötővel nem rendelkező Balatonfenyves térségében is.

 

Alulírottak határozottan tiltakozunk a törvény hatályba lépése  miatt, mert ez egy végrehajthatatlan rendelet  kikényszerítését szolgálja. Követeljük, hogy a törvény végrehajtását függesszék fel mindaddig, amíg településünkön a vitorlás- és csónakkikötő megépül."

CsatolmányMéret
Tiltakozás.doc27 KB
sfy39587f04